abonneren

Binnenkort Twitteren in uw auto

Het onvermijdbare is gebeurd. Twitter heeft het internet overwonnen en nu probeert de microblogdienst ook uw offline leven over te nemen. Het bedrijf OnStar brengt Twitter naar uw auto.Veel mensen vinden dat wanneer iemand een auto bestuurt, hij zich voornamelijk moet bezighouden met wat er op de weg gebeurt. Maar andere mensen willen tijdens het autorijden ook over het internet surfen en mobiel telefoneren.
Het bedrijf OnStar, dat beveiligingsoftware, navigatiesoftware en diagnostische systemen voor auto's ontwikkelt, biedt autobestuurders de mogelijkheid om tijdens het autorijden ook hun Twitter-accounts te lezen en te updaten. De hands-free applicatie werkt met behulp van stem-naar-teksttechnologie.

Gebruikers van OnStars systeem kunnen tijdens het rijden tweets (kleine berichtjes) naar hun Twitter-account sturen en ontvangen. Een gebruiker kan via OnStars ‘Voice-Activated Hands-Free' systeem een boodschap inspreken en het systeem converteert vervolgens de stem naar tekst. Het bericht verschijnt in de "What are you doing"-sectie op de Twitter-homepage van de bestuurder. Het is ook mogelijk om naar de tweet van een contactpersoon te luisteren. Het systeem converteert dan het tekstbericht naar een elektronische stem.

OnStar heeft nog niet bekendgemaakt wanneer hun Twitter-systeem beschikbaar is of wat het zal kosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie