abonneren

Binnenkort Spore - The Movie?

Hoewel de langverwachte game Spore nog niet eens uit is, wordt er nu al gefluisterd over een televisieserie of een filmversie.Spore, dat begin september uitkomt, is een game van de makers van The Sims. Ook hier draait alles om het vormgeven van je eigen universum, maar dan écht: je begint met praktisch niets, moet leven creëren, laten evolueren en daarna laten uitgroeien tot complete beschavingen en werelden.

Bedenker Will Wright - de man die ook aan de wieg stond van SimCity en The Sims - is inmiddels bezig aan een promotietournee voor zijn nieuwe game. Daarvoor was hij deze week onder meer in Singapore, waar hij aan persbureau Reuters onthulde dat er al druk gekeken wordt naar mogelijkheden voor Spore búiten het games-segment. "Denk daarbij aan televisie, films, enzovoorts. We willen Spore bij zoveel mogelijk mensen laten leven, ook bij mensen die de game niet zullen spelen. "

Inmiddels draait de marketingmachine van Spore al op volle toeren: sinds een maand of twee is het mogelijk om de Demo Spore Creatures Creator te downloaden waarmee je zelf al wezens kunt maken - wezens die straks in het daadwerkelijke spel geïmporteerd kunnen worden. Ook kun je, tegen betaling uiteraard, je zelfgemaakte creaturen laten afdrukken op T-shirts en buttons.

 

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: