abonneren

Binnenkort ook bellen via Facebook

Facebook lijkt steeds duidelijker de concurrentie met aartsrivaal Google aan te gaan. De laatste plannen zijn die voor een beldienst voor Facebook. Overigens gaat Facebook deze dienst niet zelf ontwikkelen, de site maakt gebruik van technologie van Vivox.Debeldienst van Vivox moet binnen enkele weken gereed zijn. Vivoxmaakte al eerder voipdiensten voor Second Life en EVE Online en claimt 15 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben.Een kleine groep bètatesters van Facebook zou de dienst al gebruiken. Hiervoor moeten ze wel eerst een browser-plugin installeren.
Eén van de mogelijkheden van de Vivox-plugin is het bellen met meerdere personen. Het is mogelijk in te bellen in dit gesprek vanaf normale telefoons; binnen Amerika is dat zelfs gratis.

Vivox gaat de beldienst ook beschikbaar maken binnen applicaties van derden. Op deze manier hoopt de dienst een geduchte concurrent voor Skype en Google's Voice te worden. Analisten verwachten dat Vivox op termijn ook een videochatmogelijkheid gaat aanbieden binnen Facebook.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord