abonneren

Binnenkort: Facebook, the movie

"Ik heb me zojuist bereid verklaard om een film te schrijven voor Sony en producer Scott Rudin over het ontstaan van Facebook." Met die woorden opent een nieuwe profielpagina op Facebook. Een geintje?
Dat lijkt het niet te zijn: de pagina is namelijk van Aaron Sorkin, de bedenker van de tv-serie The West Wing en scenarioschrijver van films als A Few Good Men en The American President.

De scenarist schrijft ook dat hij eigenlijk niet weet hoe Facebook werkt, en dat hij iedereen uitnodigt om hem toch vooral vragen, opmerkingen en bijzondere Facebook-verhalen te sturen.

Het feit dat hij toegeeft niet te weten hoe Facebook werkt, heeft in de blogosfeer al tot behoorlijke discussies geleid. " Als je niet weet hoe iets in elkaar steekt, kun je er ook geen film over schrijven," is een veelgehoord commentaar.

Ook is er hier en daar twijfel of dit wel echt Sorkin is. Opvallend is trouwens dat Sorkin op zijn pagina meldt dat hij weet dat andere mensen zich voor hem uitgeven op Facebook. "Dat vind ik niet eng, eigenlijk wel vleiend. Hoe dan ook: dit ben ik echt. Ik weet niet hoe ik het kan bewijzen, maar voel je vrij om me op de proef te stellen."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie