abonneren

Bing doorzoekt Twitter - in real time!

Het is Twitter-dag bij Microsoft: niet alleen is het bedrijf officieel een eigen Twitterpagina begonnen, ook gaat zijn zoekmachine Bing tweets doorzoeken. Dat is bijzonder, omdat deze zoekresultaten (praktisch) in real time gebeuren. Wat iemand nu twittert, zou in principe over een paar minuten al te vinden moeten zijn via Bing.Voordat nu de hele Twitter-gemeente juichend op de banken staat: niet elke tweet wordt (nog) door Bing geïndexeerd.
Het gaat om een handjevol prominente Twitteraars zoals Danny Sullivan (de man achter het voor Bing zo belangrijke SearchEngineLand.com), maar ook bijvoorbeeld Al Gore en Ryan Seacrest van American Idol.

In totaal volgt Bing nu een paar duizend Twitteraars. Daarbij is gekeken naar het aantal volgers dat ze hebben, maar ook naar het aantal tweets dat ze produceren. Acteur Ashton Kutcher is er dus bij (ruim 2,5 miljoen volgers en 2741 tweets), maar Oprah hebben we niet teruggevonden. Zij mag dan wel ruim 170.000 volgers hebben, ze heeft de afgelopen maanden pas 51 tweets geproduceerd...

Overigens werkt de optie niet vanuit de Nederlandse Bing. Dat is gelukkig makkelijk op te lossen. Op de startpagina van Bing kun je rechtsboven kiezen in welke zoekregio je zit. Door nu Netherlands te vervangen door United States kun je ook in tweets gaan zoeken.

Klik voor de officiële Twitter-pagina van Microsoft hier.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord