Bing brengt Wolfram Alpha resultaten

Microsoft en Wolfram Alpha hebben aangekondigd dat zoekmachine Bing binnenkort de resultaten van de innovatieve Wolfram Alpha webservice integreert. Zo worden rekenkundige en wetenschappelijke zoekvragen beantwoord.Al langer doen geruchten van samenwerking tussen Microsoft en Wolfram Alpha de ronde. Volgens website Wired heeft Bill Gates hoogst persoonlijk de antwoorden op wetenschappelijke en wiskundige vragen uitgeprobeerd en zijn fiat gegeven aan deze samenwerking.

Wolfram Alpha is een soort zoekmachine die probeert antwoorden te berekenen op vragen van de zoeker. Bing zal in eerste instantie een deelgebieden van de wetenschap achter de Wolfram Alpha dienst gaan gebruiken in de Bing zoekresultaten. Zo begint men met voedingsleer gerelateerde vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld de voedingswaarde van een banaan en een appel vergelijken.

Bing hoopt met deze uitbreiding meerwaarde te bieden ten opzichte van grote concurrent Google. De Wolfram Alpha integratie zal de komend weken worden ingevoerd.

Wolfram Alpha heeft onlangs ook al een iPhone app uitgebracht voor het opzoeken van wetenschappelijke antwoorden, die een groot onverwacht succes blijkt te zijn.

Via: Wired

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: