abonneren

Bill Gates wil antieke Italiaanse brug sponsoren

Volgens de krant The Times zijn de Venetiaanse autoriteiten wanhopig op zoek naar rijke beroemheden die bereid zijn om gedeeltes van de beeldschone stad te sponsoren. Met het sponsorgeld hoopt Venetiƫ het verder afzinken van de stad te voorkomen.Bill Gates heeft interesse om de antieke Accademia-brug te sponsoren. Deze brug iszo slecht onderhouden dat het kan instorten.
De burgemeester van Venetië vindt het geen probleem indien de brug naar Bill Gates wordt genoemd wanneer de rijkste man ter wereld deze weet te redden van de ondergang. Gates is echter niet de enige miljardair die zijn naam wil koppelen aan een antiek stukje Venetië. Ook de miljardairs Francois Pinault en William Weidner willen de brug sponsoren.

Door de slechte staat van de stad en het gevaar van overstromingen vluchten steeds meer Venetianen de stad uit. Er is een reële kans dat over een paar jaar Venetië één groot openluchtmuseum is waar alleen nog toeristen rondlopen. Deze kunnen dan leuke kiekjes maken van de Gates-brug, de Ponte di Rabobank en het Virgin-plein.


Bron: The Times Online

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: