abonneren

Bill Gates: "Volgende succes komt uit Azië"

Tijdens een bezoek aan de stad Boao in de Zuid-Chinese provincie Hainan verklapte Bill Gates waar de volgende Microsoft en de volgende Bill Gates vandaan zullen komen. Volgens de rijkste man ter wereld zal het volgende grote succes uit Azië komen. Gates staat met deze voorspelling niet alleen.
Uit een recent onderzoek blijkt dat 60 procent van alle Amerikanen denkt dat het volgende grote succes uit een Aziatisch land komt.

Gates deed de voorspelling tijdens de jaarlijkse vergadering van het Boao Forum for Asia. Dit forum werd in 2001 gestart en is sindsdien uitgegroeid tot het belangrijkste platform voor discussies over de economische ontwikkelingen in het grootste continent ter wereld. Dit jaar bezochten meer dan 1.400 invloedrijke politici, zakenmensen en intellectuelen van over de hele wereld het forum.

Microsoft richtte tien jaar geleden zijn eerste onderzoekscentrum in Azië op. Nu besteedt de softwarereus 60 procent van zijn totale R&D-buget aan ontwikkelingen in Azië. Volgens Microsoft behoren de Aziatische developmentcentra's tot de beste in de wereld.

Bill Gates merkte op dat vroeger het land waar iemand was geboren, uitmaakte welke mogelijkheden hij in zijn leven kreeg. Nu maakt het niveau van opleiding veel meer uit tot welke hoogte iemand kan stijgen.

Bron: People's Daily Online

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: