}
abonneren

Bill Gates: "DRM is geen goede oplossing"

Volgens Bill Gates is DRM een inefficiënte oplossing voor het probleem van internetpiraterij. Het feit dat voornamelijk de legitieme koper er last van heeft, toont duidelijk aan dat DRM niet werkt. Gates zei dit tijdens een uurlange Q&A-sessie waar high-profile bloggers aan de Microsoft-baas alle vragen mocht stellen die ze maar konden bedenken.Microsoft bracht kortgeleden zijn draagbare Zune-mediaspeler op de markt. De mediaspeler moet de strijd aangaan met Apple's iPod.
De bloggers wilden dan ook graag weten wat Gates' kijk is op de controversiële ‘Digital Rights Management'-technologie. Gates was opvallend open en eerlijk en antwoordde dat hij teleurgesteld was in DRM.

Doordat vooral legitieme kopers last hebben van DRM worden de illegale versies van cd's en dvd's juist interessanter. Muziekbestanden die worden gekocht via Apple's iTunes kunnen niet worden afgespeeld op ‘PlaysForSure'-mediaspelers, zoals SanDisks Sansa-mediaspelers of Creative's Zen-spelers. Nog vervelender is dat PlaysForSure-muziekbestanden en -diensten niet werken op Microsofts eigen Zune-speler. Eigenaren van een Zune moeten muziekbestanden kopen via de Zune Marketplace-webwinkel.

Bill Gates had het volgende advise aan goedwillende consumenten: "Koop gewoon een cd en 'rip' het. Je bent dan nog steeds legaal bezig."


Bron: www.dailytech.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI