abonneren

Bijzondere Nintendo-game levert ruim 99.000 Dollar op

Een Nintendo-game die in 1990 in een beperkte oplage van 116 exemplaren verscheen, heeft op een veiling op eBay een bedrag van 99.902 Dollar opgebracht.

Het spel - Nintendo World Championships - voor de Nintendo Entertainment System (NES) is speciaal uitgebracht als onderdeel van een prijsvraag in 1990, waarbij spelers in verschillende staten in Amerika spelers mee konden dingen voor prijzen. Het spel werd speciaal voor deze prijsvraag uitgebracht in een oplage van slechts 116 stuks. Het spel zelf bestond uit Super Mario Bros, Rad Racer en Tetris.

Deelnemers aan de prijsvraag moesten de drie games in 6 minuten en 21 seconden uitspelen en daarbij zoveel mogelijk punten behalen. De scores van de drie afzonderlijke games werden bij elkaar opgesteld en degene die de hoogste scores behaalden,  maakten kans op verschillende prijzen, zoals een auto, een 40 inch projectie-tv en staatsobligaties ter waarde van $ 10.000.

De game Nintendo World Championships heeft nooit in de winkel gelegen, maar was alleen speciaal voor deze prijsvraag beschikbaar. De cartrigde met de game die op eBay is verkocht, heeft wel aardig wat beschadigingen. Zo is het originele label gescheurd, en staat er met pen alleen de tekst 'Mario' op geschreven.

Bekijk de eBay-bieding

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: