abonneren

Bezoek China's Verboden Stad als virtuele eunuch

Cultuurliefhebbers die geen tijd of geld hebben om de Chinese hoofdstad Beijing te bezoeken, kunnen nu de legendarische Verboden Stad vanachter hun computer bezoeken. China heeft de gigantische stad virtueel nagemaakt. De Verboden Stad is één van de belangrijkste culturele attracties in China. De Verboden Stad ligt in het hart van de Chinese hoofdstad en dagelijks bezoeken tienduizenden toeristen het immense complex.

Virtuele bezoekers kunnen niet alleen door de stad lopen, maar ook de sfeer proeven van hoe het leven er in de stad in zijn hoogtijdagen er uit zag. U kunt leden van de Qing-dynastie zien dineren, vechtkrekels trainen en deze voeden met muskieten of leren boogschieten met een courtisane.

Virtuele bezoekers kunnen in gepaste kledij de stad ontdekken. U hoeft niet met een petje, polo, korte broek, kruisbuidel en fototoestel om de nek door het virtuele complex rond te banjeren. Uw virtuele alter-ego kan zich kleden in kledij passend bij de tijdsperiode. U hebt de keuze uit negen historische kostuums. Eén daarvan is het kostuum van een eunuch; een gecastreerde slaaf die hoge posities kon bereiken in het Keizerlijke huishouden.

China hoopt dat het programma, dat door IBM is ontwikkeld, buitenlandse cultuurliefhebbers geïnteresseerd zal maken in de geschiedenis van het land. De ontwikkeling van het programma heeft drie jaar geduurd en kostte in totaal $3 miljoen.


Download: www.beyondspaceandtime.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: