abonneren

Bewijs voor 'zwarte gaten' op internet gevonden

Kent u dit? U probeert een bepaalde site te bereiken op het internet en de site wil maar niet tevoorschijn komen. U gaat er dan maar vanuit dat er met uw computer iets niet in orde is, of dat de site down is. Er kan echter een andere oorzaak zijn: de data verdwijnt in een 'zwart gat' op het internet.Onderzoekers aan de Universiteit van Washington hebben bewijs gevonden dat gegevens soms per ongeluk in een 'zwart gat' verdwijnen, ook al was er aanvankelijk een werkende verbinding tussen de zendende en ontvangende computer.
Een nieuw systeem, genaamd Hubble, struimt het internet af op zoek naar dergelijke zwarte gaten. Het resultaat is een soort kaart van het internet inclusief de zwakke plekken.

Hubble probeert computers te vinden die via één deel van het internet te benaderen zijn, maar via een ander deel niet. Dit wordt 'partial reachability' genoemd. Om foute meldingen te voorkomen moet deze 'partian reachability' minstens tweemaal voorkomen met een minimale tijdsduur van 15 minuten tussen de proeven. Uit het onderzoek blijkt dat bijna 7 procent van alle computers te maken hebben met een 'partial reachability'-probleem wanneer er over een periode van drie weken wordt gemeten.

Het onderzoek zal op het Usenix Symposium in San Francisco gepresenteerd worden. Het onderzoeksteam hoopt dat het onderzoek er toe leidt dat het internet betrouwbaarder zal worden.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie