abonneren

Beweging voor het dumpen van IE6 krijgt eigen site

Ontwikkelaars van Websites worden al jaren geplaagd met de taak speciale HTML-code in hun site op te nemen om de site compatibel te houden met Internet Explorer 6. Niet omdat deze browser wordt beschouwd als de standaard, maar simpelweg omdat deze browser het meest gebruikt wordt.Momenteel gebruikt wereldwijd 27,2 % van de internet gebruikers Internet Explorer 6. Dit in vergelijking tot 23,9 % IE7 gebruikers en 16,2 % Firefox 3.0 gebruikers.
Dit is verbazingwekkend, gezien het feit dat alle computergebruikers met Windows Vista worden gestimuleerd om te upgraden naar Internet Explorer 8.

De beweging is opgezet ter bevordering van het uitroeien van het gebruik van de ondertussen technisch volledig verouderde Internet Explorer 6. Zij doen dit door webontwikkelaars te stimuleren een bericht op hun sites te plaatsen, dat gebruikers moet stimuleren naar een modernere browser over te stappen, door ze te melden dat ze een verouderde browser gebruiken.

Zelfs Microsoft heeft afstand genomen van Internet Explorer 6, te beginnen met Internet Explorer 7. Met de introductie van de moderne Internet Explorer 8 is Microsoft zelfs helemaal door de bocht, door zich grotendeels te conformeren aan de W3C standaards voor webtoepassingen.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de IE6-gebruikers daartoe worden gedwongen, door een gebrek aan belangstelling om te upgraden bij de systeembeheerders van hun bedrijf. Dit zal ongetwijfeld gerelateerd zijn aan het feit dat veel bedrijven oude versies van Windows XP of Windows 2000 blijven gebruiken.

Veel grote IT-afdelingen van grote bedrijven zien geen enkele noodzaak om hun systemen op te waarderen en krijgen weinig klachten. Dit is dus waar de IE6 No More beweging zich op richt. Hoe meer klachten een it-afdeling krijgt (vooral uit de top), hoe meer zij de druk zullen voelen om te upgraden. Zelfs als ze IE6 niet kunnen upgraden vanwege bedrijfseigen toepassing die IE6 afhankelijk zijn, zouden ze altijd nog een versie van Firefox erbij kunnen installeren en IE6 alleen gebruiken voor deze bedrijfstoepassingen.

Het hoge gebruik van IE6 op zijn beurt stimuleert webontwikkelaars om hun webtoepassingen compatibel te houden met IE6. Het is dus zaak zowel de gebruikers als de ontwikkelaars te stimuleren op te houden met het gebruik en ondersteunen van IE6.

Bron: Betanews

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: