abonneren

Bewaak uw websites

Als u een eigen website hebt, dan wilt u het uiteraard zo snel mogelijk weten als er iets mis is. Want een onbereikbare website, daar hebt u natuurlijk niets aan. Voor dit soort problemen is een eenvoudige oplossing: maak een account aan op www.uptimerobot.com. Na registratie moet u even uw account activeren via de link in het bevestigingsmailtje.
Hierna kunt u inloggen en tot maximaal vijftig websites toevoegen die u wilt monitoren. Elke vijf minuten wordt gecontroleerd of uw website bereikbaar is door de ‘headers' op te halen. Als de status-code aangeeft dat de website niet beschikaar is (bijvoorbeeld 404), dan worden drie minuten lang meerdere checks gedaan. Als de website dan nog steeds niet positief reageert, dan ontvangt u een e-mail met een waarschuwing. Om te voorkomen dat de uptimerobot uw webanalytics beïnvloedt, kunt u het ip-adres 174.36.18.26 toevoegen als uitzondering. Het gebruik van uptimerobot.com is in elk geval tot 1 augustus 2010 gratis, maar de makers sluiten niet uit dat het in de toekomst een betaalde dienst zal worden.

www.uptimerobot.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord