abonneren

Beveiligingsbedrijven gaan toch voor Vista

Het lijkt erop dat de problemen tussen een aantal belangrijke beveilgingsbedrijven en Microsoft zijn opgelost.
Microsoft gaat met de bedrijven nauw samenwerken om Vista-compatible versies van de beveiligingssoftware klaar te hebben voor de lancering van de consumentenversie op 30 januari aanstaande.

Twee van de bedrijven die nu toch beveiligingssofware gaan ontwikkelen die werken onder Vista zijn McAfee en Symantec. Zij hadden eerst ruzie met Microsoft omdat ze in Vista geen toegang meer kregen tot de kernel. Aangezien Microsofts eigen beveiligingssoftware - die standaard bij Vista wordt geleverd - wel bij de kernel kan komen, vonden de beveiligingsbedrijven dat er een oneerlijke concurrentiestrijd werd gevoerd door Microsoft. Andere bedrijven die hun software Vista-compatibel gaan maken zijn CA, Kaspersky, Panda Software en Trend Micro.

Microsoft is druk bezig om Vista zo veilig mogelijk te maken. Het beveiligingssysteem heeft verschillende ingebouwde veiligheidfunctionaliteiten zoals Windows Defender, User Account Control, Windows Firewall, Parental Controls, en een ingebouwde phishingfiler in IE7.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord