abonneren

Beveiliging Second Life laat te wensen over

Second Life loopt aanzienlijke beveiligingsrisico's, zo concludeert het beveiligingsbedrijf Comsec Consulting.
Afgelopen jaar hebben zich al diverse beveiligingsincidenten voorgedaan in de virtuele wereld en hackers zijn er meer dan eens in geslaagd om substantiƫle zwakke plekken te vinden in het systeem en het communicatieprotocol van Second Life.

De beveiligingsrisico's hebben voor een deel te maken met de manier waarop Second Life is opgezet: het laagdrempelige en op onderlinge interactie gerichte model, en deels met het feit dat de scripting language van Second Life-ontwikkelaar Linden Labs het erg makkelijk maakt kwaadaardige code te produceren. Comsec: "Het laten crashen van het hele systeem is niet eens moeilijk. Het is alleen niet toegestaan volgens de reglementen. Daarbij zorgen de nu al ruimschoots vertegenwoordigde porno- en goksectoren voor grote financiële belangen, temeer omdat de virtuele munteenheid in een vaste wisselkoers gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar."

De meeste nieuwkomers die zich in Second Life registreren via de website kiezen voor het 'gratis' basisaccount. Credit card-gegevens opgeven hoeft niet, maar wie dat tijdens de registratie wél doet, krijgt 250 Linden dollars cadeau. Comsec: " De bezoeker is hierdoor niet langer echt anoniem en zijn 'second life' is dan wel degelijk gekoppeld aan zijn 'first life'."

Hoewel de site claimt dat de informatie opgeslagen is in een virtuele kluis, betekent het structureel ontbreken van een diepgaand beveiligingsontwerp en het 'open code protocol' dat ook voor deze kluis kwetsbaarheden bekend gaan worden.

"En het houdt niet op bij de grens van Second Life. Bezoekers zijn ook gevoelig voor phishing-aanvallen. De website waarschuwt dan ook dat bezoekers niet moeten ingaan op aanbiedingen van 'gratis' virtueel geld, die bedoeld zijn om privé-gegevens te bemachtigen. Als Second Life inderdaad zoveel wil blijven groeien als gepland is, dan zal het zijn beveiliging drastisch moeten gaan verscherpen," aldus Comsec.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie