abonneren

Beveiliging Google-baas meer dan 500.000 dollar

Google's Eric Schmidt mag dan misschien voor een luttele $1 per maand werken, maar de zoekgigant moet per maand meer dan $532.755 aan hem betalen voor zijn persoonlijke beveiliging.Net als Apple's Steve Jobs krijgt Schmidt voornamelijk geld uit zijn aandelenportefeuille, wat per jaar neerkomt op enkelemiljoenen dollars.
Behalve een maandelijks salaris van $1 krijgt Schmidt ook nog een jaarlijkse vakantiebonus van $1.723. Al deze bedragen vallen echter in niet bij het bedrag dat Google elke maand aan Schmidt betaalt zodat hij zich kan  beschermen tegen Google's vele vijanden, rondvliegende kogels, ontvoerders en inbrekers.

Sergey Brin en Larry Page, de oprichters van Google, krijgen net als Schmidt een salaris van $1 en daarbij geld uit aandelen. Page ontvangt daarbij een vergoeding voor reiskosten, logistiek en persoonlijke beveiliging ter waarde van $36.795.

De bedragen zijn bekend geworden omdat de Amerikaanse wet de kosten voor persoonlijke beveiliging ziet als extra compensatie. Alles wat een werknemer bovenop zijn salaris ontvangt, moet openbaar gemaakt worden.


Bron:
www.nytimes.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: