abonneren

Bètaversie van Kinect SDK beschikbaar voor Windows

Microsoft heeft vandaag een bètaversie van de Kinect SDK voor Windows uitgebracht. Deze software development kit is voor niet-commerciëel gebruik gratis te downloaden. Met de sdk kun je programma's bouwen die gebruik maken van de camera en microfoon in de Kinect-hardware.

Kinect werd oorspronkelijk uitgebracht voor Xbox 360 maar de sensors werken ook onder Windows. De officiële sdk is een stap vooruit in de ontwikkeling van natuurlijke user interfaces. Microsoft hoopt namelijk dat er niet alleen games worden ontwikkeld, maar dat ook gewone applicaties voorzien worden van onder andere bewegingsherkenning.

Om aan de slag te gaan met de Kinect SDK moet je wel enige programmeerkennis hebben. De sdk ondersteunt de programmeertalen C++, C# en Visual Basic. Daarnaast werkt het alleen onder Windows 7. Microsoft heeft een flinke hoeveelheid documentatie en codevoorbeelden beschikbaar gesteld.

De sdk is te downloaden op de site van Microsoft Research. Het programma is bedoeld voor hobbyisten, academici en onderzoekers. Programma's die gebruik maken van de sdk mogen dus niet worden doorverkocht. Een commerciële versie van de sdk komt nog wel beschikbaar, maar Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt wanneer dit gaat gebeuren.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie