abonneren

Betaversie Photoshop.com Mobile uit in september

Hoewel Adobe pas in oktober de nieuwe versie van zijn site photoshop.com lanceert, kunnen internetgebruikers een maand eerder de mobiele versie testen.Potentiële bètatesters moeten niet al te hoge verwachtingen hebben. Photoshop Mobile is een afgeslankte versie van Photoshop Express met een aangepaste user-interface.

Vijf handsets worden ondersteund in de bètatestgroep: Motorola Q 9h en Q Music 9m, Samsung Blackjack I en II, en Palm Treo 750w. Adobe voegt in september interactie toe met de Shozu-uploader waardoor meer apparaten foto's kunnen uploaden naar Photoshop.com. Het is niet bekend of gebruikers met Photoshop Mobile foto's kunnen bewerken. In de betaversie zal deze mogelijkheid in ieder geval niet zitten.

Concurrerende software als Windows Mobile 6 en software op smartphones van Sony Ericsson bieden aan gebruikers wel de mogelijkheid om foto's te bewerken, zoals roteren, cropping, autocorrectie en rode-ogenreductie. Indien een Photoshop-applicatie minder functies heeft dan zijn concurrenten dan is het eigenlijk niet de Photoshop-naam waardig.

De gratis download is volgende maand beschikbaar. Gebruikers krijgen met een basis Photoshop.com-account 5GB aan online opslagruimte. Voor $49,99 krijgt u het "Plus"-abonnement dat 20GB aan online opslagruimte biedt en een aantal extra functies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie