abonneren

Bètatest Windows Home Server

Windows Home Server werd voor het eerst getoond tijdens de CES in januari dit jaar. Deze week nodigt Microsoft externe gebruikers uit om Beta 2 van de serversoftware uit te testen. Voorgaande bètaversies zijn getest door 1.000 werknemers bij Microsoft en zijn partners en nu wil Microsoft feedback krijgen van de ‘gewone' thuisgebruiker waar het product voor is bedoeld.

Windows Home Server, voorheen bekend onder de codenaam ‘Quattro' is ontwikkeld voor families die meerdere computers gebruiken. Met Windows Home Server kan gemakkelijk computers, digitale apparaten en printers met elkaar worden verbonden zodat de gebruikers overal data kunnen opslaan en toegang hebben tot hun digitale mediabestanden en documenten. HP heeft al een product aangekondigd dat gebruik gaat maken van Windows Home Server; de MediaSmart Server.

Bent u geinteresserd om Windows Home Server uit te testen en heeft u twee of meer pc's, een breedbandverbinding en router, en een computer die gebruikt kan worden om Windows Home Server op te draaien, dan kunt u uzelf hier aanmelden. Microsoft heeft ook een nieuwe Windows Home Server-blog online gezet waar u meer informatie over de software kunt vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: