abonneren

Beschikbaarheid Fermi een week uitgesteld

Het lijkt erop dat nVidia zich wederom niet aan zijn afspraak zal kunnen houden. De GeForce GTX 480 zal niet op 6 april, maar op 12 april ruim voorradig zijn in winkels. Dit is inmiddels twee weken later dan gepland.Het is nog niet helemaal duidelijk of dit uitstel wereldwijd is of alleen beperkt blijft tot een lokale markt (zoals Europa).
Het uitstel heeft vermoedelijk te maken met de wijzigingen die nVidia op het laatste moment aan de bios en cooler heeft aangebracht. nVidia's schatting van 12 april is gebaseerd op wanneer het grote aantallen kaarten naar zijn partners kan sturen.

Nu de eerste twee high-end kaarten bijna in de winkel liggen, is de logische volgende vraag natuurlijk wanneer we midsegment, instapsegment en mobiele producten met de Fermi-gpu kunnen verwachten. Volgens Fudzilla komen de goedkopere Fermi-producten deze zomer, vermoedelijk in juni. De kans is echter groot dat nVidia zijn eigen deadlines niet haalt en dat de introductie hierdoor net wat later zal zijn. De grootste vraag is of nVidia de uit de hand gelopen tdp in orde zal weten te krijgen. ATI's mainstream- en budgetkaarten (Radeon 57x0, 56x0 en 54x0) worden alweer een tijdje verkocht en zijn relatief zuinig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie