abonneren

Beperking van kleur bespaart energie

Een onderzoeksteam van de Simon Fraser Universiteit in Canada, heeft ontdekt dat OLED's nog veel energiezuiniger kunnen worden gemaakt dan ze nu al zijn. Door gebruik in toekomstige displays kan dan wel 40% besparing op het batterijgebruik bereikt worden. Terwijl de huidige markt wordt overheerst door lcd-schermen in alle soorten en uitvoeringen, werken onderzoekers hard aan de ontwikkeling van OLED-schermen. Door de gebruikte kleurbalans van een afbeelding zorgvuldig te kiezen zijn enorme besparingen in het energiegebuik mogelijk.

We zien nu al sporadisch OLED-scherpjes verschijnen in mobiele apparaten als telefoons en mediaplayers. Toepassing van een nieuw kleurenpalet maakt het ontwerpers van deze toestellen mogelijk de werktijd op een batterijlading aanzienlijk te vergroten.

Stel je voor dat je onderweg bent en navigeert met Google Maps. Als je accu leeg begint te raken schakel je over op een gereduceerd kleurgebruik. Als de accu het nu langer volhoudt, neem je een iets minder gedetailleerd beeld graag voor lief.

Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: