abonneren

Bendoo Box: meest programmeervriendelijke omgeving voor de Raspberry Pi B+

Programmeren hoeft niet saai te zijn. Bendoo Box laat zien dat het maken van computerprogramma's ook op een leerzame manier kan. Met een Raspberry Pi, uiteraard.

De Bendoo Box is een nieuw initiatief van Reshift Digital, een mediahuis dat gespecialiceerd is in ICT-uitgaves, waaronder PCM en Computer Idee.

Je hebt natuurlijk wel eens gehoord van de Raspberry Pi B+ - de nieuwste versie van deze mini-computer die tal van mogelijkheden biedt. De Bendoo Box bevat zo'n Raspberry Pi B+, maar ook een complete behuizing, een mooi uitgewerkte handleiding waarin je stap voor stap wordt begeleid door de installatieprocedure, en alle randapparatuur zoals kabels, een sd-kaartje voor software en zelfs een eigen domeinnaam.

Op de site van Bendoo Box kun je terecht voor al je vragen, ter zijner tijd zal er ook een uitgebreid forum worden gestart, waarbij Bendoo Box-gebruikers elkaar kunnen helpen met problemen of vragen. En ook het delen van je programmeercode is mogelijk. Deel je veel van je eigen code, dan kun je punten verdienen en word je uiteindelijk een Bendoo Box-Guru.

Programmeren
Voor het programmeren van de Raspberry Pi wordt gebruik gemaakt van Scratch, een van de meest gebruiksvriendelijke programmeertalen voor de Raspberry Pi. Daarin wordt namelijk geen gebruik gemaakt van programma-code, maar bouw je een programma door middel van blokjes. Elk blokje betekent een opdracht voor de computer. Door meer blokjes te gebruiken kun je een langere programma-opdracht maken.

Voor kinderen?
De doelgroep van de Bendoo Box is vooral kinderen van 10 tot 14 jaar. Maar dat betekent niet dat het niet geschikt is voor volwassenen, integendeel: iedereen die wil leren programmeren kan met de Bendoo Box beginnen. Dat komt mede door de handleiding die je bij de Bendoo Box krijgt: die is erg gebruikersvriendelijk opgezet. De tekst is weliswaar gericht op kids, maar zeker niet kinderachtig of te simpel opgeschreven.

Je leert in een paar stappen een simpel maar werkend programma te maken, die meteen draait op je Raspberry Pi B+.

Verkrijgbaar
De Bendoo Box wordt officieel op 25 september gelanceerd, maar je kunt nu al via een pre-order je exemplaar reserveren. Kijk op www.bendoobox.nl voor meer informatie, of bestel 'm (pre-order) via de webshop voor € 99: http://shop.bendoobox.nl/

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: