abonneren

Belg werkt aan vrije navigatiesoftware We-Travel

De Belg Pol Robeys is bezig om open source-navigatiesoftware voor mobiele telefoons te maken. Gebruikers kunnen daarbij zelf kaarten aanpassen en andere verbeteringen doorvoeren.Robeys maakt gebruik van de kaarten van OpenStreetMap, een project dat in 2004 werd gestart. Daarbij wordt de hele wereld door vrijwilligers in kaart gebracht. Het project wordt onder andere gesteund door Yahoo! De applicatie met de naam We-Travel is inmiddels beschikbaar en voor telefoons die Java ondersteunen en voorzien zijn van Bluetooth. Versie 00.01 van We-Travel is al 6500 keer gedownload.
Een mogelijk probleem is de beperkte geheugenruimte die de telefoons toestaan voor Java-applicaties: in sommige toestellen is dit beperkt tot 1 MB terwijl een kaart van België 6 MB in beslag neemt. Robeys probeert daar een oplossing voor te vinden.

In Nederland ziet de ontwikkeling er hoopvol uit: het OpenStreetMap-project heeft ons land al vrij compleet in kaart gebracht. Of de navigatiesoftware een echte bedreiging voor grote aanbieders als TomTom gaat worden is nog maar de vraag. Robeys heeft nog geen concrete planning voor een eerste definitieve versie en ziet zijn bezigheden meer als een doorlopende ontwikkeling.

Downloaden: We-Travel 

Via: Webwereld 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord