abonneren

Belangstelling glasvezel niet overal even groot

De belangstelling voor een glasvezelaansluiting in Swifterbant en Biddinghuizen (Flevopolder) valt zo tegen dat de beide dorpen tot juni de tijd krijgen om zich aan te melden.Glasvezel moet het helemaal worden in Nederland. Maar de aanleg ervan is duur en aanbieders willen pas over de brug komen als veertig procent van een dorp of stad glasvezel neemt. Dat valt hier en daar flink tegen.
In Dronten gaat de aanleg wel door, hoewel maar dertig procent zich voor aan aansluiting heeft gemeld.

Volgens de Bewoners Initiatief Groep Dronten Op Glasvezel (Bigdog) is er nog tijd om zoveel mogelijk inwoners van Biddinghuizen en Swifterbant over te halen.

Kabelaar UPC is minder gelukkig met de mogelijke concurrent en heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over de voorlichting door Bigdog. De initiatiefgroep beweerde dat de prijzen van UPC veel te hoog zijn. Ook had UPC problemen met de belofte van hogere internet snelheden. UPC garandeert in Dronten een Fiber Power abonnement met snelheden tot 120 Mbit/s.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord