abonneren

Bel-me-niet register officieel in werking

Het wettelijke Bel-me-niet register stelt zich tot doel om consumenten irritatie over ongevraagde telemarketing te verminderen. Consumenten die geen ongewenste telefoontjes, post of sms-jes willen ontvangen kunnen zich via de bel-me-niet site, telefonisch of per post registreren.Eerder zou het register in april al ingevoerd worden maar dat is uitgesteld tot 1 oktober. Nu is het dan zo ver en kunt zich aanmelden voor verschillende categorieën informatie waarvoor u niet benaderd wenst te worden.
Als u al staat ingeschreven in het bestaand infofilter, wordt deze registratie automatisch overgenomen mits niet ouder dan drie jaar, want dat is de periode waarover de registratie in het oude Infofilter geldig bleef.

Nieuwe registraties in het bel-me-niet register blijven onbeperkt geldig. Bij verhuizing of verandering van telefoonnummer moet u deze wijzingen zelf opgegeven. In het slechtste geval kan een wijziging zes weken nodig hebben om actief te worden.

Ook geen (ongewenste) reclame meer ontvangen: meld u dan aan bij http://www.bel-me-niet.nl/

Volgens de ook per 1 oktober ingegane nieuwe telecomwet is het bedrijfsmatig spammen nu ook afgelopen. Bedrijven mogen u alleen nog e-mail sturen als u daar zelf expliciet toestemming voor gegeven hebt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: