abonneren

Bètaversie OpenOffice.org 3.2 nu beschikbaar

Van de populaire (gratis!) office-suite OpenOffice.org is nu de bètaversie van vesie 3.2. beschikbaar. Hierin zitten een aantal verbeteringen op het gebied van veiligheid en privacy. Ook is er een uitgebreidere ondersteuning van wachtwoorden in Microsoft Office-bestanden. De definitieve versie van het programma wordt in de loop van december verwacht.Hoewel OpenOffice.org weinig veiligheidsproblemen (zo zijn er geen gevallen bekend van misbruik) wordt door de ontwikkelaars wel een actief beleid gevoerd om waar mogelijk verbeteringen door te voeren.

De nu doorgevoerde verbeteringen in OpenOffice.org 3.2 hebben betrekking op versleutelde documenten en macro's, en op digitaal ondertekenen.

Er komen nog tientallen andere uitbreidingen en verbeteringen in de nieuwste versie van OpenOffice.org, waaronder ondersteuning van wachtwoorden in Microsoft Office bestanden.

De huidige bètaversie is een belangrijke stap in de ontwikkeling, omdat een veel groter publiek met het product gaat werken en zo helpt bugs te vinden, die nog voor de definitieve release moeten worden opgelost.

De eerst release kandidaat verschijnt medio november, na de internationale OpenOffice.org conferentie. De release kandidaten komen beschikbaar in alle circa tachtig talen waarin het programma door de community is vertaald.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: