abonneren

Bedrijven blokkeren toegang tot sociale netwerken niet

Maar een op de zes bedrijven in Nederland blokkeert de toegang tot sociale netwerken als Hyves en Myspace, ondanks het feit dat IT afdelingen deze sites doorgaans als zeer riskant beschouwen. Dat zegt beveiliger McAfee. Volgens McAfee, bekend van firewall- en antivirusproducten, nemen IT-afdelingen beveiligingsrisico's min of meer voor lief met het oog op andere bedrijfsbelangen die blijkbaar een hogere prioriteit hebben.

Sites voor het uitwisselen van digitale muziek en online dating worden het meest geblokkeerd, het gaat om zeker 60 procent van alle gevallen, zo blijkt uit door ICM Research uitgevoerd onderzoek in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Zweden, Oostenrijk en Zwitserland. Ook instant messaging (58 procent), email via internet (41 procent) en sociale netwerksites (40 procent) worden veel genoemd.

Uit het onderzoek komt Zweden als het meest soepele land naar voren, met geen enkele vorm van toegangbeperking in 57 procent van de gevallen. In het Verenigd Koninkrijk wordt weinig aan het toeval overgelaten. In Nederland geldt dat bij 45 procent van de bedrijven geen beperkingen wordt opgelegd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie