abonneren

Bedrijf ontwikkelt dvd's met usb-connector

Het Amerikaans-Israëlische Aladdin heeft een patent aangevraagd voor een wel érg apart product: de XCD. De XCD is een optisch schijfje (cd of dvd) waarbij een usb-plug is ingebouwd. De usb-plug dient niet voor gegevens, maar voor authenticatie of drm-doeleinden.In één van de kanten van de XCD is een dunne usb-connector aanwezig. Deze usb-connector past rechtstreeks in de usb-poort en kan zo gebruikt worden als 'dongle'. Daartoe is er een smartcard in de XCD geïntegreerd.
Zo kan de XCD gebruikt worden voor de authenticatie van software, of voor drm-authenticatie van muziek of films. De XCD werkt overigens niet alleen via usb: ook een variant met Firewire wordt in het patent beschreven.

Uiteraard is er een duidelijk nadeel aan de XCD-methode. Door de usb-connector kan er minder data op een cd of dvd geplaatst worden en door de onregelmatige vorm is het nog afwachten wat er gebeurt wanneer een dergelijke disc in een highspeed 52X cd-rom-drive geplaatst wordt. Daarnaast is een complete cd die uit een usb-poort steekt wel érg fragiel als er geen verlengkabeltje gebruikt wordt.

Bron: CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord