abonneren

Bedenker van MySQL in protest tegen overname van Sun

De ontwikkelaar van MySQL, Michael Widenius roept gebruikers van de open-source database MySQL op bij de EU te protesteren tegen de overname van Sun Microsystems door databasegigant Oracle.MySQL dat wordt gebruikt voor miljoenen websites op internet is verkocht aan Sun in 2008. Doordat Sun financieel in zwaar weer terecht kwam dreigt het te worden overgenomen door Oracle. Widenius verliet Sun begin 2009 maar is nog steeds de drijvende kracht achter de open-source database. Hij gelooft niet dat Oracle een goed huis is voor MySQL.
Hij verwacht dat het niet in Oracle's commerciële belang is om de MySQL database in stand te houden.

De Europese Commissie maakt zich zorgen over de macht die Oracle krijgt over de databasemarkt, maar is juist iets toeschietelijker geworden door recente toezeggingen van Oracle. Widenius is bang dat Oracle het MySQL project om zeep zal helpen en roept alle gebruikers op te protesteren bij de Europese Commissie.

Bron: Neowin

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord