abonneren

''BBC breekt het internet met de iPlayer''

Engelse internetaanbieders klagen dat de iPlayer van de BBC hun netwerken overbelast. De aanbieders willen dat BBC opdraait voor de kosten van het upgraden van de verbindingen. In de eerste drie maanden na de introductie van de iPlayer zijn er al 42 miljoen programma's via deze dienst bekeken.BBC's iPlayer is in Engeland een doorslaand succes. Via de iPlayer zijn uitzendingen 'on demand' te bekijken.
Omdat zoveel mensen van de dienst gebruik maken, wordt er enorm veel data gegenereerd en de providers claimen nu dat ze deze datastroom niet meer aankunnen. Sommige providers dreigen nu zelfs datapakketjes van de iPlayer te weigeren of een lagere prioriteit te geven. Ook willen de providers dat hun internetkabels vervangen en uitgebreid worden, grotendeels op kosten van de BBC.

Waakhond Ofcom denkt dat de kosten die hiermee gemoeid zijn op zo'n 830 miljoen Britse pond (iets meer dan één miljard euro) bedragen. Analisten leggen de schuld bij providers neer, omdat zij er ten onrechte vanuit gegaan zijn dat mensen hun internetverbinding alleen voor email willen gebruiken.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie