abonneren

Batterijen met brandstofcellen een stap dichterbij

MTI Micro denkt dat de lithium-ion-techniek binnenkort van het toneel gaat verdwijnen: het bedrijf is druk bezig met massaproductielijnen op te zetten voor de productie van accu's op fuel cells (brandstofcellen). De prototypes zijn in ieder geval veelbelovend.MTI Micro heeft al enkele prijzen gewonnen met hun brandstofcellen. Zo heeft het eerder dit jaar in Tokyo een accupak voor digitale camera's vertoond die makkelijk tweemaal zo lang meegaat als zijn li-ion-tegenhanger.
Daarnaast kan de accu snel met methanol worden bijgevuld om het weer op te laden, in plaats van het langdurige laadproces dat bij li-ion-accu's hoort.

Methanol-brandstofcellen leveren energie wanneer zuurstof en methanol dankzij een catalyst in een membraan een reactie veroorzaken. Het bijproduct zijn electronen, water, en koolstofdioxide. Het water kan onmiddelijk worden gerecycled, zodat er geen afvoer nodig is. De accu opladen is een kwestie van het bijvullen van methanol.

MTI Micro heeft meerdere werkende prototypes en wil dit jaar nog met massaproductie beginnen. De eerste brandstofcellen moeten in 2009 gereed zijn voor eindgebruikers. De brandstofcellen zijn geschikt voor digitale camera's, mobiele telefoons, pda's, mp3-spelers en andere draagbare apparaten.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie