abonneren

Barnes & Noble opent 's werelds grootste ebookwinkel

Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble heeft, naar eigen zeggen, 's werelds grootste ebookwinkel geopend. De ebooks zijn geschikt om te worden gelezen op verschillende apparaten, waaronder de iPhone, BlackBerry en de pc. Ook kondigt het bedrijf een samenwerking met e-reader-fabrikant Plastic Logic aan.Barnes & Noble is een van de grootste boekwinkels in de Verenigde Staten en gaat hiermee de concurrentie aan met internetboekwinkel Amazon. Net als bij Amazon zullen de downloads $9,99 kosten. Het aanbod begint met 700.000 titels en zal snel groeien naar één miljoen.


De boeken zijn op verschillende apparaten, waaronder pc en Mac te lezen. Barnes & Noble biedt daartoe een gratis readerprogramma aan. Daarnaast heeft B&N een exclusieve samenwerking met Plastic Logic, een fabrikant van draadloze ebookreaders. Dit bijzonder dunne apparaat komt naar verwachting begin 2010 op de markt.

Het persbericht zwijgt over eventuele drm-beveiliging, waardoor het onduidelijk is of de ebooks ook op andere readers als Kindle, BeBook, Cybook of Sony leesbaar zijn.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: