abonneren

Barnes & Noble introduceert Nookcolor

De Amerikaanse boekhandelketen Barnes & Noble introduceert in de VS een kleurenversie van de Nook ereader. Dit op Android draaiende apparaat is voor een redelijke prijs van $250 te koop. De Nookcolor heeft een 7 inch lcd-aanraakscherm. De toegepaste IPS-techniek (In Plane Switching) staat garant voor een heldere optimale beeldkwaliteit.
De Nookcolor kombineert ereader-functionaliteit met beperkte tabletmogelijkheden. Het is nadrukkelijk geen Android-tablet want er kunnen geen Android-apps op geïnstalleerd worden. Wel is er een browser voor het browsen op internet via WiFi. Er komt binnenkort een sdk (software developer kit) die het maken van applicaties speciaal voor de Nook mogelijk maakt. De accu is goed voor 8 uur lezen met WiFi uitegeschakeld. Het ingebouwde geheugen van 8GB kan met een microSD-kaartje worden uitgebreid.

Het apparaat ondersteunt standaard ePub-ebooks, zoals die door de webshop van B&N en Best Buy verkocht worden. De Nookcolor is alleen in de VS te koop en ook nadrukkelijk alleen bedoeld voor gebruik in de VS. Zo zal het bijvoorbeeld in Nederland niet mogelijk zijn om e-books via WiFi aan te schaffen. Wel kunnen ze via WiFi of usb van een pc worden gedownload.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: