abonneren

Bang voor de financiële crisis? Gebruik MySpace

Veel mensen hebben last van de wereldwijde financiële crisis, of denken er binnenkort last van te krijgen. MySpace en andere sociale netwerkdiensten hopen van de crisis te kunnen profiteren.Sinds de kredietcrisis in alle hevigheid is losgebarsten, neemt het aantal bezoekers van sociale netwerkdiensten als MySpace en LinkedIn hard toe. Het aantal unieke bezoekers tussen de 21 en 34 jaar dat de banensectie van MySpace bezocht, steeg van 83.500 in november 2007 naar 160.000 afgelopen november. De netwerkdienst heeft nog nooit een dergelijke harde stijging gezien.
Het aantal minuten dat een gebruiker op de site verblijft steeg van één in november 2007 naar zeven in november 2008.

Ook de sociale netwerkdienst LinkedIn zag vorige jaar zijn ledental flink stijgen. Het aantal geregistreerde gebruikers steeg van 18 miljoen begin 2008 naar 31 miljoen aan het einde van het jaar. Leden gebruiken LinkedIn om zakelijke connecties aan te gaan die mogelijk die als kruiwagen kunnen dienen naar een nieuwe baan. LinkedIn kreeg 25 procent meer aanmeldingen dan het had verwacht.

De toenemende interesse in sociale netwerkdiensten komt voornamelijk door het aloude gezegde "gedeelde smart is halve smart". Om een nieuwe baan te vinden is het nooit onverstandig om flink te netwerken, zowel online als offline, en om frequent vacaturesites te bezoeken. Netwerkdiensten als MySpace, Facebook en LinkedIn bieden zowel de mogelijkheid om vacatures te bekijken als om te netwerken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord