abonneren

Ban op vliegverkeer stimuleert videoconferentie

Nu zakenreisjes lastig zijn geworden door het sluiten van grote delen van het Europese luchtruim, hebben veel bedrijven het videovergaderen (her)ontdekt. Grootaanbieder Cisco heeft een enorme piek in het gebruik waargenomen.Het vliegverkeer begint weer langzaam op gang te komen, maar in Groot Brittannië blijft het voorlopig stil, vanwege nieuwe vulkaanstofwolken.
Netwerkgigant Cisco maakte gisteren bekend dat de overname van Tandberg definitief rond is. Samen met de eigen video conferentieproducten beslaat de nieuwe combinatie zowel de bovenkant als het middensegment van de videoconferentiemarkt.

De samenvoeging van de beide bedrijven komt op een gunstig moment. Nooit is de vraag naar videoconferentie zo groot geweest. Volgens British Telecom is het gebruik van teleconferenties met 35% toegenomen. Het gebruik van audioconferenties stijgt daarbij met 80% terwijl het vergaderen met behulp van videosystemen met 20% toenam.

Zelfs onze eigen Europese ministers van verkeer hebben gisteren een videoconferentie gehouden. Dit heeft volgens de woorden van onze minister Eurlings nogal wat voeten in de aarde gehad. Nu maar hopen dat het zo goed bevallen is dat onze Europese bestuurders wat vaker het vliegtuig naar Brussel laten voor wat het is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord