abonneren

Ballmer ziet uitdaging voor Windows Mobile

In een markt waar de consument vooral geïnteresseerd is in mobieltjes met aanraakschermen heeft Microsofts besturingssysteem Windows Mobile het moeilijk. Het besturingssysteem is niet geoptimaliseerd voor smartphones met een aanraakscherm en de kans is groot dat Windows Mobile 6.5 het aflegt tegen zijn concurrenten. Pas versie 7 van Windows Mobile heeft ondersteuning voor aanraakschermen.

Tijdens de jaarlijkse US Public Sector Information Officer summiy sprak Microsoft-baas Steve Ballmer over versie 6.5 van Windows Mobile die binnenkort uitkomt. Ballmer gaf toe dat versie 6.5 van Windows Mobile geen ondersteuning biedt voor sommige dingen die gebruikers van een hedendaagse smartphone verwachten. Consumenten die een smartphone met aanraakscherm hebben en Windows Mobile willen gebruiken, zullen tot volgend jaar moeten wachten wanneer Windows Mobile 7 uitkomt.

Ballmer benadrukt dat er vorig jaar meer mobiele telefoons zijn verkocht waarop Windows Mobile draait dan iPhones. De BlackBerry van concurrent RIM verkocht het allerbeste. Volgens Ballmer wordt Google's G1-smartphone nergens gebruikt behalve in Silicon Valley.

De uitdaging die Ballmer ziet met Windows Mobile 6.5 is dat het besturingsysteem te laat uitkomt en niet de functies biedt waar consumenten op zitten te wachten. Het besturingssysteem is verouderd en wil Microsoft zijn marktaandeel in de lucratieve mobiele markt behouden dan moet versie 7 van Windows Mobile in 2010 veel indruk maken. Microsoft moet voorkomen dat Windows Mobile 7 niet ook pas uitkomt wanneer het al is verouderd. Maar dit zal voor de softwaregigant niet makkelijk zijn.


Bron: computerworld.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie