abonneren

Ballmer ziet mogelijkheden samenwerking Yahoo

Microsoft-baas Steve Ballmer is nog steeds positief over een eventuele samenwerking met Yahoo. De beide bedrijven zouden bijvoorbeeld gezamenlijk een nieuwe zoekmachine kunnen ontwikkelen die beter kan concurreren met Google. Ballmer wilde niet zeggen of Microsoft en Yahoo op dit moment in gesprek zijn over een eventuele samenwerking. Ballmer reisde recentelijk naar de Bay Area van San Francisco waar het hoofdkantoor van Yahoo staat. Analisten speculeren of tijdens die reis Ballmer met Yahoo-baas Carol Bartz heeft gesproken.

Microsoft deed vorig jaar een onsuccesvolle poging om Yahoo over te nemen. Ballmer denkt nog steeds dat zowel Microsoft als Yahoo veel te winnen hebben wanneer ze zouden samenwerken. Volgens Ballmer is Google zo machtig dat één bedrijf, zelfs niet Microsoft, in staat is de dominantie van Google over het internet te doorbreken. Alleen wanneer Microsoft en Yahoo samenwerken maken ze een kans om Google van zijn troon te stoten.

Yahoo en Microsoft staan op de tweede en derde plaats van meestgebruikte zoekmachines in de VS. Yahoo heeft een marktaandeel van acht procent en Microsoft van 21 procent. De rest van de markt heeft Google in handen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: