Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Ballmer: Linux groter gevaar dan Apple

Door de kredietcrisis is de concurrentiestrijd in de IT-industrie uitgegroeid tot een ware oorlog. Elk bedrijf probeert om de concurrentie af te troeven en een stap voor te blijven. Het is niet meer een kwestie van welk bedrijf het meeste winst maakt, maar van welk bedrijf de crisis overleeft.Volgens Microsoft-baas Steve Ballmer is zijn ergste vijand niet Apple, zoals veel mensen denken, maar Linux. Tijdens een presentatie voor een groep investeerders toonde Ballmer een powerpointslide waarop te zien was wat de economische effecten zijn van de crisis op zijn bedrijf (zie afbeelding).


De grootste concurrent voor Windows is Windows zelf, namelijke illegale versies van het besturingssysteem. Volgens Ballmer is dit een zeer moeilijke concurrent om te bestrijden omdat zowel het product als de prijs de consumenten aanspreekt. Na de legale versies van Windows hebben illegale versies van Windows het grootste marktaandeel in de markt van besturingssystemen. Op de derde plaats staat Apple's Mac OS X en op de vierde plaats het open-source besturingssysteem Linux. Zelfs bij elkaar opgeteld hebben Mac OS X en Linux minder marktaandeel dan de illegale versies van Windows.

Ballmer ziet dat het marktaandeel van zowel Mac OS X als van Linux toeneemt, maar het is niet zo'n dramatische groei als veel analisten denken. Ondanks dat de beide besturingssystemen in de schaduw staan van Windows neemt Ballmer de beide concurrenten serieus. Door de kredietcrisis zullen meer consumenten een gratis besturingssysteem als een mogelijk alternatief zien voor Windows. Linux biedt consumenten een gratis besturingssysteem en ook illegale versies van Windows zijn gratis. Consumenten moeten voor Apple's Mac OS X geld neertellen en daarom ziet Ballmer op dit moment Apple's besturingssysteem als een minder gevaarlijke concurrent dan Linux.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie