abonneren

Ballmer hoopt op goed gesprek met Yahoo

Volgens Microsoft-topman Steve Ballmer was het enige contact dat hij heeft gehad met de top van Yahoo een enkel telefoongesprek. Hij hoopt dat Yahoo bereid is om wat langer met hem te praten over een mogelijke samenwerking.Carol Bartz nam begin dit jaar de leiding over bij Yahoo. Zij volgt Jerry Chang op die moest vertrekken omdat hij een deal met Microsoft verpestte wat veel aandeelhouders in het verkeerde keelgat schoot. Ballmer heeft ondanks de mislukte overnamepoging geen slecht beeld van Yahoo.
Hij wil nog steeds graag met Yahoo op zoekgebied samenwerken en hij verwacht dat een dergelijke samenwerking er ook in de toekomst komt. Na de uitspraken van Ballmer stegen aandelen Yahoo met vier procent.

Bartz liet eerder weten dat elke divisie van Yahoo bekeken wordt om te zien hoe winstgevend het is en hoe het verbeterd kan worden. Yahoo wil groeien zodat het beter kan concurreren met Google. Ook bij Microsoft is Google een doorn in het oog. Ballmer is van mening dat alleen wanneer Yahoo en Microsoft gezamenlijk optrekken in de online zoekmarkt ze de dominante positie van Google kunnen aantasten.

Ballmer liet tevens weten dat Microsoft nog steeds interessante bedrijven aan het opkopen is. Ballmer verwacht dat Microsoft de komende tijd ongeveer 20 acquisities zal doen voor bedragen tussen de $10 miljoen en $500 miljoen.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord