abonneren

Backbone Internet2 bereikt snelheid van 100Gbps

Het Internet2 Consortium is al elf jaar bezig om de snelheid waarmee data verstuurd wordt over het internet te verhogen. Deze week maakte het consortium bekend dat het de snelheid vertienvoudigd heeft.Juich niet te snel, want de benodigde infrastructuur zal niet op korte termijn publiekelijk beschikbaar worden gemaakt. Het nieuwe snelheidsrecord zet mensen wel aan het denken wat ze allemaal met de nieuwe snelheid kunnen gaan doen. Zo wordt het met de nieuwe snelheid mogelijk om video van dvd-kwaliteit en met 5.1-kanaal audio over het internet te streamen.
Zelfs de meest ingewikkelde taken die een ‘normale' internetgebruiker op dit moment doet, zijn een peuleschil met de nieuwe snelheid.

"Het is nu mogelijk voor een enkele computer om een 10 gigabit connectie te hebben en we moeten nu een manier bedenken hoe ingewikkelde taken tegelijkertijd met normaal gebruik van het internet gedaan kunnen worden," aldus Doug Van Houweling, de baas van het Internet2 Consortium.

De snelheid van 100Gbps wordt bereikt door twee 10Gbps-verbindingen te laten samenwerken wanneer er zeer veel data verstuurd moet worden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures