abonneren

Baas Yahoo stapt op, oprichter neemt het over

Terry Semel, de grote baas bij Yahoo, is opgestapt. De reden is dat te weinig aandeelhouders nog vertrouwen hadden in zijn managementcapaciteiten. Jerry Yang, de originele oprichter van Yahoo heeft de teugels van het bedrijf overgenomen.Er zijn weinig details bekend over wat er nu precies tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering is voorgevallen.
Volgens mensen die er bij waren, steunde 33 procent van de aandeelhouders een van de directeuren en 66 procent de andere directeur. Welke van de twee directeuren Terry Semel was, is niet bekend. Maar zelfs wanneer 66 procent van de aandeelhouders hem steunde, is dit nog steeds erg laag. 35 procent van de aandeelhouders wilde ook dat het loon van een directeur werd gekoppeld aan zijn prestaties. Dit voorstel haalde het niet.

Onder de bezielende leiding van Semel nam vorig jaar de nettowinst van Yahoo met 60 procent af. Dit jaar deed Semel het iets beter, maar de nettowinst daalde toch nog met 11 procent. Vorig jaar bereikte de onrust in de top van het bedrijf zijn hoogtepunt - of eerder dieptepunt - toen 17 leidinggevenden in de eerste zes maanden van het jaar opstapten.

Tijdens de traditionele zomerpicknick op de Yahoo Campus haalden werknemers een ludieke stunt uit door een opblaasbare zinkende Titanic op het grasveld neer te zetten. De foto's van de boot gingen het hele internet over.


Bron: www.betanews.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord