abonneren

Baas Symbian Foundation vertrekt

De topman van de Symbian Foundation, Lee Williams, heeft ontslag genomen. Naar verluid om persoonlijke redenen.Toch kunnen we deze aankondiging niet los zien van de gebeurtenissen rond het besturingssysteem de afgelopen tijd. Zo hebben zowel Samsung als Sony Ericsson aangekondigd geen nieuwe toestellen meer met Symbian te maken. Ook is er een stoelendans gaande bij het management van Nokia.
De recente vertraging in de ontwikkeling van Symbian ^4 zouden wel eens de aanleiding voor het vertrek van Williams kunnen zijn.

Ondanks het verlies van marktaandeel aan voornamelijk Android, is Symbian nog steeds verreweg het grootste besturingssysteem ter wereld, op ruim 40% van alle dit jaar verkochte smartphones. Nokia verliest weliswaar marktaandeel in Europa en de VS maar in het Midden Oosten, Afrika en Azië blijft Nokia het goed doen.

De Symbian Foundation heeft Tim Holbrow benoemd als vervanger voor Williams. Of het vertrek van Williams een voorbode van het einde van de opensource-organisatie en een terugkeer van Symbian in de handen van Nokia is, zal de toekomst ons leren.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie