abonneren

Baas Seagate niet onder de indruk van SSDs in laptops

Voor veel computergebruikers zijn solid-state drives (SSDs) een goede oplossing om data op te bewaren. De drives zijn snel, ze versturen snel en stabiel data, ze wegen weinig en ze geven weinig hitte af (handig voor mobiele apparatuur). Het enige nadeel van SSDs is hun hoge prijs.De hoge prijs van de huidige 64GB SSDs hebben fabrikanten als Dell, Apple en Lenovo er niet van weerhouden om deze drives in hun notebooks te stoppen. Dell biedt klanten sinds april vorig jaar de mogelijkheid voor SSDs inzijn laptops en Apple stopt voor $999 een 64GB SSD in zijn MacBook Air.
Lenovo's Thinkpad X300 en de aankomende Dell Latitude E4200 komen alleen maar met SSDs.

Verwacht wordt dat de prijzen voor SSDs dit jaar met 40 of zelfs 50 procent zullen dalen. Bill Watkins, de baas van Seagate, is echter niet bang voor SSDs. Seagate fabriceert de traditionele harde schijven (HDDs) die in bijna alle oude pc's zitten. Watkins denkt niet dat de Flash-notebook goed zal verkopen.

Het is niet vreemd dat Watkins het gebruik van traditionele HDDs in mobiele apparaten verdedigd. Het is wel opmerkelijk dat Watkins dreigt met rechtszaken tegen SSD-fabrikanten indien Flash-notebooks wel goed blijken te verkopen. Watkins is er van overtuigd dat SSD-fabrikanten patenten van Seagate en Western Digital schenden die te maken hebben met hoe opslagapparaten communiceren met een computer.

Watkins staat bekend om zijn opmerkelijke uitspraken. In 2006 gaf hij toe dat Seagate niet de wereld probeert te veranderen. Volgens Watkins kopen klanten de producten van Seagate vooral om er rotzooi op te zetten, en dan voornamelijk voor porno.

Concurrent Intel gooit zijn volledige gewicht in de strijd om van SSDs een succes te maken. De kans is dan ook groot dat SSDs in notebooks een goede toekomst hebben. Goedkope notebooks als ASUS's Eee PC en dure pc's als die van Apple bieden consumenten in de nabije toekomst een breed scala aan notebooks met betaalbare flash-schijven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: