abonneren

Baas RealNetworks stapt plotseling op

Rob Glaser, de oprichter en CEO van RealNetworks, heeft onverwachts te kennen gegeven zijn ontslag te nemen. Glaser was zestien jaar actief als CEO van RealNetworks. Zijn taken worden opgevangen door Robert Kimball, adjunct-CEO van RealNetworks.
Glaser blijft nog wel in de raad van bestuur zitten.

De onverwachte aankondiging van Glaser komt een dag na de beslissing van COO John Giamatteo om bij RealNetworks op te stappen. Voor beide functies moet RealNetworks een opvolger gaan zoeken. Of het ontslag van Glaser iets te maken heeft met de uitspraak van de rechtbank eerder deze week, dat Hollywood-studio's zich niet schuldig maken aan kartelvorming, is niet bekend.

Het gaat al jarenlang slecht met RealNetworks. De ooit populaire RealPlayer verliest steeds meer marktaandeel aan Windows Media Player en iTunes. Het grote geld komt uit de overname van Rhapsody, dat inmiddels meer dan een miljard muzieknummers per jaar streamt naar zijn klanten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord