abonneren

Baas AT&T verklapt: "3G iPhone komt er aan"

Randall Stephenson, de baas van het Amerikaanse telecombedrijf AT&T, verklapte tijdens een diner voor intimi dat Apple werkt aan een 3G-versie van zijn iPhone. De 3G-versie is in de loop van volgend jaar te koop.Apple probeert altijd zo lang mogelijk geheim te houden aan welke producten het bedrijf werkt. Maar nu de hardwarefabrikant vaker samenwerkt met externe bedrijven is het moeilijker om dit soort dingen geheim te houden.

De ‘slip of the tongue' van Stephenson is de eerste betrouwbare bevestiging dat Apple werkt aan een iPhone met 3G. De huidige iPhone maakt gebruikt van het EDGE-netwerk. Bijna alle mobiele telefoons in Europa gebruiken het snellere 3G-netwerk om over het internet te surfen.

Apple besloot om niet het 3G-netwerk te gebruiken in zijn eerste generatie iPhones omdat de 3G-processor te groot is voor het platte toestel en omdat 3G ervoor zorgt dat de batterij in de iPhone te snel leegloopt. Apple wil dat de batterij in een 3G-iPhone minimaal vijf uur meegaat. De batterij gaat met EDGE ongeveer acht uur mee.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: