abonneren

Aziatische jeugd kan niet zonder tv of internet

Aziatische jongeren spenderen gemiddeld tien uur per dag voor de televisie of op het internet. Dit blijkt uit het jaarlijkse ‘Synovate Young Asians'-onderzoek.Aan het onderzoek deden dit jaar ongeveer 13.000Aziaten mee tussen de 8 en 24 jaar oud. De deelnemers kwamen uit 12 Aziatische landen, waaronder Vietnam en Japan. Ongeveer eenderde van alle jonge Aziaten zegt dat ze met het plannen van hun dag rekening houden met hun favoriete tv-programma's zodat ze geen aflevering missen.
Een kwart zegt niet te kunnen leven zonder internet en tweederde zegt dat ze elke dag naar muziek moeten luisteren.

De Koreaanse jeugd spant de kroon. Zij spenderen gemiddeld 13 uur per dag met het consumeren van media. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de jeugd in Hong Kong en in Singapore. Ongeveer 35 procent van de respondenten heeft in het afgelopen jaar meer tijd op het internet doorgebracht dan het jaar daarvoor. Ongeveer een kwart is meer televisie gaan kijken en 34 procent luistert meer naar muziek.

Uit het onderzoek bleek tevens dat Aziatische jeugd veel inspraak heeft in het gezinsleven. De jeugd beslist mee over welk eten er wordt gekocht, waar het gezin op vakantie naartoe gaat en in welke auto het gezin rijdt.


Meer informatie: www.synovate.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord