abonneren

AVG neemt Sana Software over

AVG (van de antivirus en internetbeveiliging) is druk bezig met expanderen. Gisteren werd de overname bekendgemaakt van Sana Security, dat software ontwikkelt ter voorkoming van identiteitsdiefstal.
Bijkomende bonus: omdat Sana zijn hoofdkantoor heeft in Redwood City, Californië, beschikt AVG nu voor het eerst over een kantoor in Silicon Valley.

AVG vindt Sana een meer dan nuttige aanvulling: door Sana's proactieve bedreigingsdetectie en het automatisch verwijderen van malware te koppelen aan AVG's bestaande beveiligingstechnologie, moet een product ontstaan dat computergebruikers nog beter tegen online gevaren beschermt.

De technologie van Sana "leert" het normale gedrag van applicaties door de manier waarop deze applicaties met elkaar communiceren (hun "code paths") te analyseren. Kwetsbaarheden in de vorm van softwarebugs, configuratiefouten door gebruikers, malwareinfecties en andere vormen van aanvallen dwingen applicaties in een onverwachte code path. De gedragstechnologie herkent deze misleidingen en elimineert de dreigingen voor zij de gegevens van de gebruiker kunnen aantasten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: