abonneren

AVG lanceert versie 8.0 van AVG Internet Security

AVG Technologies heeft vandaag AVG 8.0 gelanceerd, de nieuwe versie van zijn Internet beveiligingssuite voor consumenten en het MKB. AVG 8.0 bevat een dozijn nieuwe en verbeterde eigenschappen voor de detectie van bedreigingen en scanning efficiƫntie."Het landschap van internetbedreigingen is drastisch veranderd", zegt Karel Obluk, hoofd technologie van AVG Technologies onder wiens leiding AVG 8.0 is ontwikkeld."Niettemin bestrijden de meeste conventionele oplossingen deze ernstige Internetbedreigingen slechts met bestaande middelen tegen virussen en spyware.
Met AVG 8.0 worden de krachtige AVG anti-virus en anti-spyware middelen versterkt met de nieuwe LinkScanner voor veilig surfen welke danzkij de overname van Exploit Prevention Labs in December 2007 aan ons assortiment is toegevoegd."

AVG's Linkscanner technologie scant iedere weblink en website real-time tijdens het surfen. Criminelen plaatsen vaak slechts korte tijd hun gevaarlijke content (zgn. exploits) op een website en ze zijn weer verdwenen voor de gebruiker er erg in hebt. Het kwaad is dan al geschied. "De enige manier om dit tegen te gaan is real-time beveiliging op ieder moment dat een website wordt bezocht of een link wordt aangeklikt", zegt J.R. Smith, CEO van AVG Technology.

Naast de bescherming tegen web exploits met LinkScanner, omvat AVG 8.0 onder andere ook nieuwe eigenschappen zoals: een nieuwe multi-scanning machine die sneller kan scanner door gebruik te maken van nieuwe multi-core computer hardware; nieuwe geïntegreerde modules voor de bescherming tegen rootkits systeem intrusion; beveiliging voor MSN en ICQ instant messaging; detectie van geïnfecteerde files; en een compleet nieuw ontworpen user interface. De nieuwe interface biedt ook beginners een uitgebreide standaard bescherming, terwijl ervaren gebruikers het systeem verregaand kunnen personaliseren naar eigen wensen.

Nieuwe of verbeterde functies in AVG 8.0:
Nieuwe User Interface - Maakt een meer intuïtieve en efficiënte werking mogelijk voor beginners en meer geoefende gebruikers.
Nieuwe High Performance Scanning Engine - AVG heeft de scanner nieuw ontworpen voor een betere werking en snelheid met multi-core computers, verminderde systeem belasting en eenvoudiger onderhoud.
Nieuwe Anti-Exploit Technologie - AVG 8.0's LinkScanner Safe Surf technologie, die nog wacht op patenten, is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen drive-by download exploits op aangetaste webpagina's. De Safe Search mogelijkheid is geïntegreerd met Internet Explorer en Firefox web browsers om bedreigingen in Google, Yahoo en MSN zoekmachines aan te geven.
Nieuwe Web Shield - Als aanvulling op AVG 8.0's Safe Surf en Safe Search bescherming tegen web exploits is er de nieuwe Web Shield module die files, documenten en data scant zodra ze gedownload worden om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn en vrij van boosaardige inhoud.
Nieuwe Anti-Rootkit - Deze nieuwe module beschermt tegen rootkits en verwijdert ze als nodig. Met rootkits kunnen cybercriminelen grote controle krijgen over de geïnfecteerde computers.
Nieuwe Firewall - De nieuwe AVG firewall, sterk verbeterd sinds de vorige versie, is ontworpen om computers te beschermen tegen ongeoorloofde toegang van interne en externe netwerken en hackers.
Verbeterde Anti-Virus - AVG 8.0 levert verbeterde ontdekking van verborgen virussen, snellere en meer intuïtieve scans.
Verbeterde Resident Shield - Levert verbeterde `on-access scanning` met de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere `file-open requests` te scannen.
Anti-Spam - AVG 8.0's anti-spam module is verbeterd en sneller en maakt snellere e-mail levering mogelijk.

Prijzen, verkrijgbaarheid en specificaties
De enkele gebruikerversie van 8.0 is vanaf 28 februari beschikbaar voor de prijs van Euro 44.99 (excl. 19% BTW) voor een enkele licentie van 1 jaar met onbeperkte programma updates. AVG 8.0 ondersteunt Windows computers met 32-bit en 64-bit Windows besturingssystemen. Bij de prijs is 24/7 technische ondersteuning inbegrepen. Het product kan worden aangeschaft door het te downloaden van www.avgnederland.nl.

Een netwerkversie van AVG 8.0 is tegelijkertijd beschikbaar gekomen. Deze versie maakt centrale deployment, configuratie, rapportage en management op afstand voor duizenden gebruikers mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie