abonneren

AVG komt morgen met AVG Anti-Virus Free 8.0

Dat zien we graag: AVG komt morgen met AVG Anti-Virus Free 8.0. Behalve bescherming tegen virussen biedt deze versie ook bescherming tegen spyware. AVG Free biedt basisbescherming tegen virussen en spywareware, en wordt geleverd met het safe-searching onderdeel van AVG's LinkScanner technologie dat in een nieuwe AVG Security Toolbar is opgenomen.

Let er wel op dat deze free-versie geen pro-actieve bescherming biedt voor safe-surfing (zgn. "drive-by download" bescherming). Die zit wel in de betaalde versies van AVG. Ook bescherming tegen hackers, keyloggers, spam, phishing en malicious file downloads ontbreekt, meldt AVG zelf.

"De release van AVG Free 8.0, is een herbevestiging van onze overtuiging dat computergebruikers ongeacht het gebruik recht hebben op veilig en zorgenvrij computeren," zegt een woordvoerder. "Gebruikers moeten zich echter bewust zijn van het feit dat AVG Free geen bescherming biedt tegen de hele reeks hedendaagse web-bedreigingen. Voor volledige bescherming zijn er de commerciële AVG-producten."

Hoe dan ook: vanaf morgen (donderdag dus) te downloaden dus, en wel hier. AVG Free 8.0 is bedoeld voor pc's die werken onder Windows 2000, XP of Vista. Het gaat om een Engelse versie; andere taalversies komen in de komende maanden beschikbaar

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie